A „világ legjobb zenei célú fejlesztése” díjat nyerte el a Magyar Zene Háza a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozójának megmérettetésén, az amerikai Music Cities Awardson!

A Magyar Zene Házát tíztagú, rangos nemzetközi szakemberekből álló zsűri választotta be a legjobb háromba egyedüli európaiként, ahol két egyesült államokbeli fejlesztést megelőzve hozta el a fődíjat a magyar intézmény. #magyarzeneháza

„A Music Cities Awards elismerése is megerősíti, jó úton járunk küldetésünk eléréseben, hogy minél több család, gyerek és fiatal felnőtt életében kapjon meghatározó szerepet a zene. Célunk az, hogy azt a magyar zenei tudást, műveltséget, mely híressé tett bennünket a világban, itt újra felfrissítsük, ápolni segítsük, s a lehető legszélesebb körnek megmutassuk, micsoda pluszt kap az életben az, aki a zene nyelvén is ért. Sokszínű programkínálatunkkal a zene számtalan élményét tárjuk fel látogatóink előtt, legyen az egy kiállítás, koncert, közös zenélés, éneklés, táncolás vagy izgalmas zenepedagógiai foglalkozás” – mondta el Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője.

 

MI A MUSIC CITIES?

A Music Cities a zeneipar legfontosabb nemzetközi szereplői által létrehozott rangos rendezvénysorozat, mely immáron több mint egy évtizedes múltra tekint vissza: az Észak-Amerikától Ázsiáig világszerte megrendezett találkozóinak célja a városok gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődését elősegíteni a zenén keresztül.

 

Forrás: https://www.facebook.com/magyarzenehaza/videos/343318453455087/?extid=kwuRBStLMeuajKmY