A magyar magasépítés legpatinásabb cége a Bisnode cégminősítés, a tradíció és a tőkeerősség alapján került a legjobbak közé.

Idén kilencedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands-díjakat. A győztesek közé a Magyar Építő Zrt. is bekerült, az 1889-ben alapított magasépítő cég a Business Superbrands kategóriában érte el a sikert.  

Mit jelent a Superbrands-díj?

A díjat 22 tagú, független szakemberekből álló zsűri ítéli meg, a jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet. A Superbrands Szakértői Bizottság tagjairól itt lehet tájékozódni. A jelöltek kiválasztására a Bisnode cégminősítő kockázatossági mutatószáma (a cég pénzügyi adataira, fizetési fegyelmére építő Bisnode Rating) és az éves árbevétel alapján összeállított 4000 vállalatot tartalmazó lista, valamint az iparági szövetségek, szakmai szervezetek által tett ajánlások figyelembevételével kerül sor. Ebbe a listába éppúgy bekerülnek a legnagyobb nyereségű hazai cégek, mint az olyan kisebb vállalkozások, amelyek az üzleti élet kiválóságainak számítanak. Ebből a listából választja ki a zsűri az év legkiválóbb üzleti márkáit. A nemzetközi Superbrands programba Magyarország 2004-ben csatlakozott, a védjegy mára a magyar közönség számára is jól ismert, a GFK Hungária Piackutató Intézet által végzett kutatás alapján ismertsége meghaladja a 75%-ot. A Superbrandset ismerők 90%-a pozitív értéket társít a márkanévhez, leggyakrabban a magas színvonal és bizalom jutott eszükbe.

A legrégebbi magyar építőipari cég kapott kitüntetést A díj odaítélése után Szikszai Zoltán, a kitüntetett cég vezérigazgatója azt hangsúlyozta, a Magyar Építő, mint márka három éves viszonylatban három vizsgált kategóriában (Bisnode cégminősítés, tradíció, tőkeerősség) lett a legjobbak egyike. "Megtiszteltetés és öröm számunkra a díj, hiszen egy újabb bizonyítéka annak, hogy továbbra is elismert és meghatározó szereplői vagyunk a piacnak” – fogalmazott a vezető. „Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a díjra nem neveztünk.” A Magyar Építő Zrt. a hazai magasépítés legpatinásabb cégeként ma is meghatározó szerepben van az iparágban. A céget eddig is számtalan nívódíjjal és elismeréssel tüntették ki, referenciái többek közt olyan sikeres kivitelezések, mint az angyalföldi passzívház, a nyíregyházi kórházfelújítás, a Fény utcai, a Vámház körúti és a Fehérvári úti vásárcsarnokok a fővárosban, a Mammut és a MOM Park épületei, a Corinthia Grand Hotel és a Mátyás templom. Ahogy az Igazgatóság elnökével, Pálffy Balázzsal készített interjúból kiderült, a vállalat jelenleg 16 milliárd forintnyi szerződéses megbízással rendelkezik, két legjelentősebb megbízásuk, a Szépművészeti Múzeum felújítása és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendőrtiszti kollégiumának építése.