Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének Magasépítési Tagozata 2015 októberében alakult azzal a célkitűzéssel, hogy segítse a tagszervezetek piaci tevékenységét és vállalja a speciális szakági vállalkozói érdekek képviseletét. A tagozat új elnöke Gönczöl Péter lett, aki az ÉVOSZ székházában rendezett ülésen hangsúlyozta, hogy elődje, Mikusi Róbert nyomdokain, de új célok mentén is tervezi a szervezet második évét.

Az ülésen a tagozat közös szavazás keretében választotta tagjai közé Pálffy Balázst, a Magyar Építő Zrt. igazgatótanácsának az elnökét, aki a megbízást elfogadta: „Megtisztelő, hogy tagja lehetek egy olyan hazai szervezetnek, amelynek legfőbb célja a hazai magasépítési ágazat teljesítőképességének növelése.”

A gyűlésen döntés született egy munkacsoport felállításáról, melynek feladata az iparág szerződéses feltételeinek összehangolása lesz. A projekt célja, hogy a vállalkozások számára biztosított legyen a jogi, gazdasági és műszaki szempontból is megvalósítható szerződéses környezetet. Gönczöl Péter hangsúlyozta, hogy szorosabb együttműködést szeretne kialakítani a közéletben a tervezőket és lebonyolító mérnököket tömörítő kamarákkal.