"100 lakásos Passzívház"

Különleges funkcióval bíró épületek / Budapest, XIII. ker. Jász utca 91.

"100 lakásos Passzívház"

Különleges funkcióval bíró épületek

Elkészült az első magyar 100 lakásos minősített passzívház, a XIII. kerületben a Zsinór és Jász utca sarkán. A kerületi Önkormányzat bérházként fogja üzemeltetni, a léptékében nem csak a magyar, de a közép-kelet európai piacon is úttörő lakóépületet. Pólus Károly, Nagy Csaba és munkatársaik munkája.

Az épületegyüttest a lakásszámból adódó viszonylag nagy volumen és a legkedvezőbb tájolás kialakítása miatt három tömegre bontottuk. Az épületrészek egy belső udvart ölelnek körül, ahol zöldterületet alakítunk ki. A földszint fölé helyezett udvar alatt létesítjük a parkolókat, nagyrészt a pincei mélygarázsban, kisebb részben a földszinten.

A termikus burkon belül a lakások szigorú racionalitása a meghatározó, melyet a külső folyosók, lépcsők szabad vonalvezetése ellenpontoz. A belső udvar felé az épület, a közösségi, nyüzsgő, színes oldalát, míg a kertek felé a nyugodt szeparált arcát mutatja. Anyaghasználata is a fentieket támasztja alá.

A termikus burok a lakásokkal egy hőszigetelt fehér vékonyvakolatos rendszer előregyártott vb. erkélyekkel. A belső udvar látszóbeton keretes szerkezete mögött a folyosó és híd csatlakozásoknál színes fémburkolat tapad a falra, és fut végig álmennyezetként.

Kapcsolódó hírek


A Magyar Tenisz Szövetség kiemelt támogatója a Magyar Építő Zrt.

Hírek

Újabb Díj Az Angyalföldi Passzívháznak

Hírek

Megvalósulás helye:

Budapest, XIII. ker. Jász utca 91.


Megbízó:

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat


Megvalósulás ideje:

2013-2014


Tervező:Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/magyarepito/public_html/inc/functions.php on line 1853