Csillagpont Kórház - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Egészségügyi létesítmények / Miskolc, Szent Péteri kapu 72-76.

Csillagpont Kórház - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Egészségügyi létesítmények

Új kórházat kapott Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye. Európai Uniós támogatással csaknem 12 milliárd forintból készült el az észak-kelet magyarországi régió legkorszerűbb gyógyító intézménye. Az ünnepélyes kórházavatón az egészségügyi államtitkár az egeszseg.hu-nak azt mondta, a beruházás jó példája annak a célkitűzésnek, hogy az ország régiói között csökkentsék a betegellátásban a különbségeket.

A légi mentők helikoptere tiszteletkörrel üdvözölte a miskolci Csillagpont kórház átadását. Az intézmény fejlesztése 2009-ben kezdődött. Dr. Csiba Gábor főigazgatója azt mondta, a fő célkitűzés egy olyan intézmény és betegellátási rendszer megalkotása volt, amely lényegesen lerövidíti a betegutakat, ezzel gyorsabban juthatnak az emberek szükséges gyógykezeléshez.

Az észak-kelet magyarországi régióban az új kórház felépülése nagyon fontos része annak a programnak, amely azt a célt tűzte ki, hogy a régiók között csökkenjen az ellátási különbség, mondta el az egeszseg.hu-nak az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós szerint a korszerű, hatékony egészségügyi ellátás hozzásegíthet a versenyképesség megtartásához, növeléshez és a térség fellendüléséhez.

Magyarországon az elmúlt négy évben 400 egészségügyi projektre 300 milliárd forintnyi európai támogatás jutott. Ennek részeként 16 kórházban vált elérhetővé a legkorszerűbb onkológiai ellátás. Az új rákgyógyászati centrumok közül nyolc vidéken van. Az egészségügyi államtitkár tervei szerint minden megyében lesz korszerű MR diagnosztikai berendezés. A gyógyító munka színvonalának emelést szolgálja majd annak a számítógépes konzultációs rendszernek a kialakítása is, aminek eredményként a szövetminták kiértékelése gyorsabb lesz.Megvalósulás helye:

Miskolc, Szent Péteri kapu 72-76.


Megbízó:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház


Megvalósulás ideje:

2011-2015


Tervező: