Hajdúnánási Rendőrkapitányság

Rendőrségi Intézmények / Hajdúnánás, Magyar utca - Dorogi utca sarok

Hajdúnánási Rendőrkapitányság

Rendőrségi Intézmények

2014. szeptember 2-án 12.00 órai kezdettel került sor a Hajdúnánási Rendőrkapitányság új épületének ünnepélyes átadására.

Az új épületet Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszter helyettes, Papp Károly, r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Dr. Gyurosovics József, r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere adta át ünnepélyes keretek között Dr. Vincze István, r. alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság megbízott vezetőjének.

Az ünnepélyes épület átadás a Szalmakalap Citera Együttes Szalmaszálak Gyermekcsoportja illetve a Bocskai István Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye, Bocskai Apródjai Néptánccsoportjának műsorával vette kezdetét. Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy egy ilyen impozáns épület megépülhessen. Polgármester úr hozzátette, hogy azok az intézkedések, melyek városunkban megtörténtek az elmúlt időszakban, mind-mind Hajdúnánás fejlődését szolgálják.

Nagyon ritka pillanat ez, hiszen kevés kollégánknak adatik meg pályafutása során, hogy egy ilyen gyönyörű, új épületben teljesítse szolgálatát - kezdte ünnepélyes beszédét Dr. Vincze István, r. alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság megbízott vezetője. Ez az épület értéket képvisel - folytatta beszédét kapitányságvezető úr. A rend és a biztonság nagyon komoly közösségi érték - megteremtése, s megőrzése komoly feladat és felelősség, melyet egységes, komoly összefogással tudunk megvalósítani. Az épület szép példája ennek az összefogásnak, akkor, amikor egy város közössége nemcsak igényli a rendet, de áldoz és tesz is érte. Dr. Vincze István kiemelte, hogy a kapitányság a város és az illetékességi területén található további 6 település, közel 40.000 lakójának a biztonságát fogja szolgálni.

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, kezdte beszédét Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára célozva arra, hogy a fejlesztések az ígéretek szerint alakultak az elmúlt időszakban. Megerősítettük a rendőrséget: 3500 fővel megemeltük a létszámot, szigorú törvényeket alkottunk, a gépjármű állomány jelentős része megújult, tiszthelyettesek, zászlósok illetményét emeltük - mindezek eredményeként ma Magyarországon az emberek nagyobb biztonságban élnek, mint az elmúlt években - emelte ki államtitkár úr.

A beszédeket követően Dr. Kontrát Károly átadta a Rendőrkapitányság új épületének díszkulcsát Dr. Vincze István, r. alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság megbízott vezetőjének. Ezt követően az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője szolgálati feladatainak kiemelkedő teljesítése, tartósan magas színvonalú munkavégzése elismeréséül tárgy jutalomban részesítette: Szabóné Dobozi Edit, r. alezredes, alosztályvezetőt, Pál Sándor Krisztián, rendőr főtörzszászlós, technikust. Az ünnepség keretében soron kívül előléptették rendőr zászlóssá Fűz Lászlót, r. főtörzsőrmester, helyszínelő és baleset vizsgálót valamint Tóth Zoltán, r. főtörzsőrmestert, járőrvezetőt.

A díjak átadását követően az Országos Rendőr-főkapitányság a Hajdúnánási Rendőrkapitányság részére adományozott 2 szolgálati jellegű gépkocsit, melyeknek kulcsait Papp Károly, r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány adott át Dr. Vincze Istvánnak. Az ünnepélyes szalag átvágás után nagytiszteletű Gacsályi Gábor, református lelkipásztor megáldotta, majd Kerekes László, római katolikus káplán megszentelte a rendőrkapitányság új épületét.

Az elmúlt időszakban befejeződött átköltözéssel, s az új épület megépítésével egy hosszú, évek óta meglévő probléma került megoldásra Hajdúnánáson. A rendőrkapitányság állománya a korábbinál sokkal komfortosabb körülmények között végezheti munkáját, amely pozitív kihatással lesz annak minőségére is.Megvalósulás helye:

Hajdúnánás, Magyar utca - Dorogi utca sarok


Megbízó:

Országos Rendőr-főkapitányság Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság


Megvalósulás ideje:

2013-2014


Tervező:Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/magyarepito/public_html/inc/functions.php on line 1853