Uzsoki Utcai Kórház

Egészségügyi létesítmények / Budapest, XIV. ker. Róna utca 192-216.

Uzsoki Utcai Kórház

Egészségügyi létesítmények

Ünnepélyes keretek között adták át az Uzsoki utcai kórház felújított ré­szeit. A közel 6,5 milliárd forintos, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával megvalósult rekonstrukció II. üteme 2008-ban indult, és 2011 januárjában fejeződött be. A projekt keretében megújult a regionális egészségügyi központ sürgősségi betegellátó osztálya, ortopéd-traumatológiája, szülészeti-nőgyógyászati, neurológiai, belgyógyászati, nukleá­ris medicina, valamint patológiai osztályai, illetve több szakambulancia.

A régi főépületi szárny teljes körű felújítása során valamennyi kiemelt gyógyászati helyiség klimatizálttá vált, a kórtermeket pedig önálló vizesblokkal látták el. Az egység újabb részekkel is bővült, míg a felújított épület eddigi három szárnya mellé még hármat épí­tettek. A szóban forgó ötszintes részleg teljes szintterülete csaknem 15 ezer négyzetméter, ebből mintegy ötezret tesz ki az új épületszárny.

A kormányzat és a főváros összefogásának eredményeként új diagnosztikai eszközök is ren­delkezésre állnak, a dializáló állomás bővítésével pedig tovább javult a fővárosiak művese ellátása is. Az egészség­ügyi központ regionális ellátó szerepéhez igazodik az intézményekben megkezdett invazív sebészeti eljárások továbbfejlesztése is.Megvalósulás helye:

Budapest, XIV. ker. Róna utca 192-216.


Megbízó:

Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal


Megvalósulás ideje:

1997-2001


Tervező: