Orbán Viktor irányítja a Puskás Stadion építését 

 

A Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottságot hoztak létre.

 

A 444.hu szúrta ki, hogy a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat a Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság létrehozásáról. Az elnöke nem más, mint Orbán Viktor.

A bizottság feladata, hogy figyelemmel kövesse a Puskás Ferenc Stadion beruházás előrehaladását, javaslatot tegyen a kormánynak arra, milyen halaszthatatlan intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy 2019. október 31-ig befejezzék a beruházást.

A testületben helyet kap a miniszterelnök mellett Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Fürjes Balázs egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Csányi Sándor mint a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

A bizottság legalább havonta egyszer ülésezik, az elnök és a többi tag munkájukért díjazásban, költségtérítésben nem részesülnek. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot 13 ország egy-egy stadionjában rendezik. Az új Puskás Ferenc Stadion egyike lesz ezeknek, három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A 142,85 milliárd forintos megbízást a Magyar Építő Zrt. és ZÁÉV Építőipari Zrt. közös ajánlattevőkként vitték el.

Forrás: http://sport365.hu/magyar-foci,labdarugo-nb-i,orban-viktor-iranyitja-a-puskas-stadion-epiteset,97442